KleuterschoolLagere school naschoolse activiteiten

 • Maandag

  Knutselen

   

  Koken

  Word een echt keukenprins of -prinses in deze kooklessen. Maak samen verschillende lekkernijen en ontdek de geheimen van de kookkunst met haar diverse geuren en smaken.
  (trim 1 – 9 lessen – 110 €) (1LS-3LS)
  Let op tot 17u30!

  Initiatie Gitaar

  voorlopig zijn er geen gitaarlessen.

  BYM

  Tijdens de middagpauze kan je een combinatie van Braingym, Yoga en Meditatie volgen, inschrijven is niet nodig. De activiteit is GRATIS!
  Hiervoor dient u niet in te schrijven

  Bonjour les enfants

  Bedoeld als kennismaking met de Franse taal voor beginnertjes die aanleg hebben en/of interesse voor taal.  We werken met afbeeldingen en koppelen daaraan het juiste woord.  Woordbeelden en korte zinnetjes worden aangeboden.  Zo raken lln. spelenderwijs vertrouwd (horen/spreken) met de klanken van de Franse taal en bootsen die na.  (jaaractiviteit) –  100 € – (2LS)

  Techniekcursus

  Voorlopig zijn er geen technieklessen.

  Mini-voetbal

  Word een topvoetballer en leer de leukste voetbaltrucs en schijnbewegingen ! Zet je beste beentje voor in de voetballes als je wilt leren dribbelen met de bal, graag doelpunten scoort, of graag in team een spannende wedstrijd speelt. (jaaractiviteit) – 100 € –  (4LS-6LS)

 • Dinsdag

  Mini-voetbal

  Word een topvoetballer en leer de leukste voetbaltrucs en schijnbewegingen ! Zet je beste beentje voor in de voetballes als je wilt leren dribbelen met de bal, graag doelpunten scoort, of graag in team een spannende wedstrijd speelt. (jaaractiviteit) –  100 € – (1LS-3LS)

  How do you do?

  De focus ligt op de basis. We werken met klanken, woorden en kleine zinnetjes. Door op een speelse manier na te bootsen, te horen, begrijpen en schrijven raken de leerlingen vertrouwd met de Engelse taal. (jaaractiviteit) – 100 € – (2LS-6LS)

  Bonjour les enfants

  Voor leerlingen die reeds vertrouwd zijn met de Franse taal (met enige voorkennis na het 1ste jaar taalinitiatie Frans)  We leren verder zoeken naar betekenissen van woorden via woordbeelden of leiden die af uit de context.  Zo wordt het taaldenken gestimuleerd en krijgen ze echt zin in vreemde talen/Frans horen, spreken, enz.  (jaaractiviteit) -100 € – (3LS-4LS)

  Papier creatief

  Ook dit jaar dompelt juf Hilde jullie onder in de papieren wondere wereld van 3D-origami. Je leert vouwtechnieken waarbij je met een vouwbeen papier omtovert tot een bol, kubus of driehoek. Met kirigami leren we alle geheimen van de snijmachine : denk maar even aan de mooie ijskristallen in de gang! Al gehoord van papierarchitectuur? Benieuwd? Kom dan naar de 15 workshops. –
  100 € – (4LS-6LS)

  Dactylo

  We organiseren leuke lessen om kinderen blind te leren typen op een AZERTY-klavier en dit in 4 lessen!  We doen dit in samenwerking met Hanver Services. Voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar. de lesjes gaan door op: 02/02 – 09/02 – 23/02 – 02/03 (inschrijven vanaf het 2de trimester) –  de dactylolessen zullen dit schooljaar omwille van de huidige coronamaatregelen niet doorgaan.

   

 • Woensdag

  Middagbewaking

  Leerlingen en kleuters kunnen hun boterhammen opeten in de ontmoetingsruimte.  (vooraf inschrijven niet nodig) Tot 14u00.

 • Donderdag

  Viva España

  Zin om kennis te maken met de Spaanse taal? Bij Viva España gaan we spelenderwijs op weg om de Spaanse taal en cultuur te leren kennen. Koken, lezen, knutselen, schrijven, spelletjes, piñata, salsa…het komt allemaal aan bod. (trim 1 – trim 2) – 75€ –   (1LS-3LS)

   

  Circus

  Hoe leuk is het wel niet om naar het circus te gaan en al die fantastische artiesten te zien?  Stel je dan voor, niet enkel te kijken, maar zelf artiest te zijn!   Jongleren, piramiden bouwen of clown spelen; dit zijn slechts een paar van de dingen die je bij ons kunt leren….  leerlingen die reeds een jaartje circus volgden sluiten aan bij het tweede groepje. (jaaractiviteit) – 130 € – (1LS-6LS)

Organisatie

Voor het eerste lesuur worden kinderen afgehaald op de speelplaats door de lesgever zelf. Het tweede lesuur worden de kinderen afgehaald in de avondstudie. (Het eerste uur avondstudie wordt niet aangerekend als men het tweede uur een naschoolse activiteit volgt.)

Let op!

 • Een activiteit kan geschrapt worden bij onvoldoende inschrijvingen.
 • Voor kinderen die niet tijdig worden opgehaald geldt de procedure avondstudie conform het schoolreglement van het OLV Pulhof.

Waar

Alle activiteiten gaan door in de school. Na de activiteit worden de leerlingen naar de avondstudie gebracht.  U kan uw zoon/dochter daar dan ophalen. 

 

Wanneer

De activiteiten starten vanaf 14/09/2020 t.e.m. 27/11/20 van 04/01/2021 t.e.m. 02/04/2021 en van 19/04/2021 t.e.m. 05/06/2021. Woensdagmiddagbewaking van 02/09/20 t.e.m. 23/06/2021. Geen activiteiten tijdens vakanties, pedagogische of facultatieve studiedagen.

Prijs

Op de bijgevoegde inschrijvingsstrook kan u per activiteit de prijs vinden. Deze dient te worden betaald voor de aanvang van de activiteit(en) op rekeningnummer BE03 0015 3158 9984 met vermelding van naam/activiteit/klas. Een inschrijving is pas definitief na betaling.
Er kan bij vroegtijdige stopzetting van een activiteit nooit een bedrag worden teruggevorderd.

Inschrijvingsstrook
1 formulier per leerlingActiviteit

Duur

Prijs