KleuterschoolLagere school naschoolse activiteiten

 

 • Maandag

  Knutselen

  Maak je graag originele kunstwerkjes? Heb je veel fantasie en ben je een artistieke knipper en plakker?  Laat je creatieve geest dan helemaal gaan in alle vormen, geuren en kleuren in de knutselles. (jaaractiviteit) – 100 €

  NIEUW: Streetdance

  in samenwerking met Kunst a/d stroom

  is een verzamelnaam van dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansinstituten maar op straat, in clubs en op middelbare scholen. Tegenwoordig kan streetdance gezien worden als een onderdeel van de hiphop en funkdancestijlen, die al in de jaren tachtig ontstonden. Er zijn geen regels, alle bewegingen zijn goed

  Streetdance is een dans waarbij aspecten zoals improvisatie en aanmoediging door omstanders een rol spelen waarbij er vaak een sterke sociale interactie met omstanders en mededansers is. (jaaractiviteit) – 100 €
  Kom naar de eerste GRATIS proefles op 17/09!

  Koken

  Word een echt keukenprins of -prinses in deze kooklessen. Maak samen verschillende lekkernijen en ontdek de geheimen van de kookkunst met haar diverse geuren en smaken. (trim 1 – 10 lessen, trim 2 – 10 lessen) – 120 € / (trim 3 – 5 lessen) – 60 €
  Let op tot 17u 30!

  Initiatie Gitaar

  Mini zanger/gitarist

  Na het succes van vorig schooljaar, zetten we dit leuk concept verder.
  Door 10 lessen te volgen en goed te oefenen kan je al vrij snel, vier recente liedjes spelen en zingen.

  Op maandag 17 september starten we om 15:30u met een nummer waar jij overal welkom mee bent. Dit met een minimum aan theorie en een maximum aan fungehalte. Na de lessen is een leuk optreden gepland voor je ouders en familie.
  15:30-16:30 Mini zanger/gitaristen, voor de starter. (je kan een gitaar huren) – (trim 1 – 10 lessen, trim 2 – 10 lessen) – 100 € /
  (trim 3 – 5 lessen) – 50 €

  Midi zanger/gitarist

  Kan jij wat akkoorden spelen, of heb je al wat ervaring met gitaar, dan ben je van harte welkom bij het groepje “Midi zanger/gitaristen”.

  Hier nemen we de tijd om je technieken te verbeteren en kan je heel wat meer akkoorden spelen. Na deze lessen ben je klaargestoomd om je ouders en familie van een “knal”-optreden te voorzien.
  16:30-17:30 Midi zanger/gitaristen, voor de “beteren”. (je kan een gitaar huren) (trim 1 – 10 lessen, trim 2 – 10 lessen) – 100 € /
  (trim 3 – 5 lessen) – 50 €
  (3LS-6LS)

  BYM

  Tijdens de middagpauze kan je een combinatie van Braingym, Yoga en Meditatie volgen, inschrijven is niet nodig. De activiteit is GRATIS!
  Hiervoor dient u niet in te schrijven

  Bonjour les enfants

  Beginners: We werken met beeld- en woordregisters. Klanken, woordbeelden en korte zinnetjes worden aangeboden. Door op een speelse manier na te bootsen, te horen, begrijpen en schrijven raken de leerlingen vertrouwd met de Franse taal. (jaaractiviteit) – 100 € (2LS)

   

  NIEUW: Techniekcursus

  in samenwerking met MAD SCIENCE

  Op 25 september kan je kennismaken met Mad Science via de Show Vuur & ijs.
  (tijdens de lesuren).  Een voorstelling waar je echt wel warm voor loopt… (of je vindt hem gewoon super cool)

  Chemische reacties: Van molecule tot magische muffin/ Labwerk: Waan je in het lab en brouw je eigen drankjes./ Leven in de ruimte:Een les over het leven in een raket./PH-factor:Leer dat water neutraal is en de stop erop en plof reactie van Mad Science. / Ruimtereizen: Schiet mee de lucht in./ Ruimtetechnologie: Interessante en educatieve ontdekkingen uit de ruimte.
  21 jan – 28 jan – 4 feb – 11 feb – 18 feb – 25 feb – (75€ ) (1LS-6LS)

 • Dinsdag

  Mini-voetbal

  Word een topvoetballer en leer de leukste voetbaltrucs en schijnbewegingen ! Zet je beste beentje voor in de voetballes als je wilt leren dribbelen met de bal, graag doelpunten scoort, of graag in team een spannende wedstrijd speelt. (jaaractiviteit) – 100 €. (1LS-3LS)

  How do you do?

  De focus ligt op de basis. We werken met klanken, woorden en kleine zinnetjes. Door op een speelse manier na te bootsen, te horen, begrijpen en schrijven raken de leerlingen vertrouwd met de Engelse taal. (jaaractiviteit) –  100 € (2LS-6LS)

  Bonjour les enfants

  Deze activiteit is bedoeld voor leerlingen met enige voorkennis van de Franse taal of leerlingen die het 1ste jaar taalinitiatie Frans reeds volgden. We werken met beeld- en woordregisters. Klanken, woordbeelden en korte zinnetjes worden aangeboden. Door op een speelse manier na te bootsen, te horen, begrijpen en schrijven worden de leerlingen vertrouwd met de Franse taal.  (jaaractiviteit) – 100 € – (3LS-4LS)

  Papier creatief

  Ook dit jaar dompelt juf Hilde jullie onder in de papieren wondere wereld van 3D-origami. Je leert vouwtechnieken waarbij je met een vouwbeen papier omtovert tot een bol, kubus of driehoek. Met kirigami leren we alle geheimen van de snijmachine : denk maar even aan de mooie ijskristallen in de gang! Al gehoord van papierarchitectuur? Benieuwd? Kom dan naar de 15 workshops. – 100 € – (4LS-6LS)

  Dactylo

  We organiseren leuke lessen om kinderen blind te leren typen op een AZERTY-klavier en dit in 4 lessen!  We doen dit in samenwerking met Hanver Services. Voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar. de lesjes gaan door op:
  reeks 1: 11/09/18 – 18/09/18 – 25/9/18 – 2/10/18;  15u30 – 16u30 – 100 € – (5LS-6LS)

  reeks 2: 08/01/19 – 15/01/19 – 22/01/19 – 29/01/19; 15u30 – 16u30 – 100 € – (5LS-6LS)

  NIEUW: Muziektheater

  in samenwerking met Kunst a/d stroom

  Muziektheater is een vorm van theater waarbij muziek een belangrijke rol speelt.
  Door het aanleren en naspelen van nieuwe rollen leren kinderen razendsnel te reageren en hoe dat ze zich moet presenteren voor een groep.
  Ze worden in realistische scenes/situaties ondergedompeld en leren met rollenspelen hoe dat ze zich moeten inleven. Vaak zijn er ook improvisatiemomenten, een techniek waar de acteurs of dansers vaak onvoorbereid op de scene een stuk uitbeelden voor een publiek.
  (jaaractiviteit) – 100 € (1LS-6LS)

  Kom naar de eerste GRATIS proefles op 18/09!

  Mini-voetbal

  Word een topvoetballer en leer de leukste voetbaltrucs en schijnbewegingen ! Zet je beste beentje voor in de voetballes als je wilt leren dribbelen met de bal, graag doelpunten scoort, of graag in team een spannende wedstrijd speelt. (jaaractiviteit) – 100 € .(4LS-6LS)

 • Woensdag

  Middagbewaking

  Leerlingen en kleuters kunnen hun boterhammen opeten in de refter van de lagere school.  (vooraf inschrijven niet nodig) Tot 14u00.

 • Donderdag

  Viva España

  Zin om kennis te maken met de Spaanse taal? Bij Viva España gaan we spelenderwijs op weg om de Spaanse taal en cultuur te leren kennen. Koken, lezen, knutselen, schrijven, spelletjes, piñata, salsa…het komt allemaal aan bod. (trim 1 – trim 2) – 75 € –  (1LS-3LS)

  NIEUW: Techniekcursus

  in samenwerking met MAD SCIENCE

  Op 25 september kan je kennismaken met Mad Science via de Show Vuur & ijs.
  (tijdens de lesuren).  Een voorstelling waar je echt wel warm voor loopt… (of je vindt hem gewoon super cool)

  Chemische reacties: Van molecule tot magische muffin/ Labwerk: Waan je in het lab en brouw je eigen drankjes./ Leven in de ruimte:Een les over het leven in een raket./PH-factor:Leer dat water neutraal is en de stop erop en plof reactie van Mad Science. / Ruimtereizen: Schiet mee de lucht in./ Ruimtetechnologie: Interessante en educatieve ontdekkingen uit de ruimte.
  de cursussen gaan door op 18-10-2018/ 25-10-2018/ 08-11-2018/ 15-11-2018/ 22-11-2018/ 29-11-2018 – 75 € –  (1LS-6LS)

  NIEUW: Breakdance

  in samenwerking met Kunst a/d stroom
  Breakdance, ook bekend als breaking of b-boying of b-girling, is een dansstijl.  Je leert op coole muziek je lichaam gebruiken.  Durf jij het aan? (jaaractiviteit) – 100 €. (1LS-6LS)

  Circus

  Hoe leuk is het wel niet om naar het circus te gaan en al die fantastische artiesten te zien?  Stel je dan voor, niet enkel te kijken, maar zelf artiest te zijn!   Jongleren, piramiden bouwen of clown spelen; dit zijn slechts een paar van de dingen die je bij ons kunt leren….  leerlingen die reeds een jaartje circus volgden sluiten aan bij het tweede groepje. (jaaractiviteit) – 130 € – (1LS-6LS)

Organisatie

Voor het eerste lesuur worden kinderen afgehaald op de speelplaats door de lesgever zelf. Het tweede lesuur worden de kinderen afgehaald in de avondstudie. (Het eerste uur avondstudie wordt niet aangerekend als men het tweede uur een naschoolse activiteit volgt.)

Let op!

 • Een activiteit kan geschrapt worden bij onvoldoende inschrijvingen.
 • Voor kinderen die niet tijdig worden opgehaald geldt de procedure avondstudie conform het schoolreglement van het OLV Pulhof.

Waar

Alle activiteiten gaan door in de school. De locaties zullen bij aanvang van de activiteiten kenbaar gemaakt worden op de digitale infoborden.

 

Wanneer

De activiteiten starten vanaf 17/09/2018 t.e.m. 07/12/18 van 07/01/2019 t.e.m. 05/04/2019 en van 22/04/2019 t.e.m. 31/05/2019. Woensdagmiddagbewaking van 05/09/18 t.e.m. 28/06/2019. Geen activiteiten tijdens vakanties, pedagogische of facultatieve studiedagen.

 

Prijs

Op de bijgevoegde inschrijvingsstrook kan u per activiteit de prijs vinden. Deze dient te worden betaald voor de aanvang van de activiteit(en) op rekeningnummer BE03 0015 3158 9984 met vermelding van naam/activiteit/klas. Een inschrijving is pas definitief na betaling.
Er kan bij vroegtijdige stopzetting van een activiteit nooit een bedrag worden teruggevorderd.

Inschrijvingsstrook
1 formulier per leerlingActiviteit

Duur

Prijs