KleuterschoolLagere school naschoolse activiteiten

 

 • Maandag

  Koken

  Word een echt keukenprins of -prinses in deze kooklessen. Maak samen verschillende lekkernijen en ontdek de geheimen van de kookkunst met haar diverse geuren en smaken.
  (trim 1 – 10 lessen – 130 €) (1LS-3LS)
  Let op tot 17u30!

  BYM

  Tijdens de middagpauze kan je een combinatie van Braingym, Yoga en Meditatie volgen, inschrijven is niet nodig. De activiteit is GRATIS!
  Hiervoor hoeft u niet in te schrijven

  Bonjour les enfants

  Bedoeld als kennismaking met de Franse taal voor beginnertjes die aanleg hebben en/of interesse voor taal.  We werken met afbeeldingen en koppelen daaraan het juiste woord.  Woordbeelden en korte zinnetjes worden aangeboden.  Zo raken lln. spelenderwijs vertrouwd (horen/spreken) met de klanken van de Franse taal en bootsen die na.  (jaaractiviteit) –  110 € – (2LS)

  Knutselen

  Een sokkenpop maken, schilderen, werken met klei, met papier maché.  De tijd zal sowieso te kort zijn.   Juf Ingrid zal je heel wat verschillende technieken aanleren. (jaaractiviteit) –  110 € – (1LS-3LS)

   

  Rope skipping

  Spring jij je na de kerstvakantie graag warm in de touwen? Rope skipping is immers niet alleen touwtje springen; het is ook kracht, snelheid, lenigheid én creativiteit. Niet bang van een nieuwe uitdaging? Schrijf je snel in en kom samen met juf Myrthe proeven van deze coole sport. (trim 2) – 50 € (3LS-4LS)

   

 • Dinsdag

  Balsport

  Niet enkel voetbal komt aan bod.  Ook basket, netbal, volleybal, …er zijn zoveel leuke balsporten.  We zijn actief bezig en maken fun. (jaaractiviteit) –  110 € – (1LS-3LS) 

  How do you do?

  De focus ligt op de basis. We werken met klanken, woorden en kleine zinnetjes. Door op een speelse manier na te bootsen, te horen, begrijpen en schrijven raken de leerlingen vertrouwd met de Engelse taal. (jaaractiviteit) – 110 € – (1LS-6LS) 

  Bonjour les enfants

  Voor leerlingen die reeds vertrouwd zijn met de Franse taal (met enige voorkennis na het 1ste jaar taalinitiatie Frans)  We leren verder zoeken naar betekenissen van woorden via woordbeelden of leiden die af uit de context.  Zo wordt het taaldenken gestimuleerd en krijgen ze echt zin in vreemde talen/Frans horen, spreken, enz.  (jaaractiviteit) -110 € – (3LS-4LS)

  Papier creatief

  Ook dit jaar dompelt juf Hilde jullie onder in de papieren wondere wereld van 3D-origami. Je leert vouwtechnieken waarbij je met een vouwbeen papier omtovert tot een bol, kubus of driehoek. Met kirigami leren we alle geheimen van de snijmachine : denk maar even aan de mooie ijskristallen in de gang! Al gehoord van papierarchitectuur? Benieuwd? Kom dan naar de 15 workshops. –
  110 € – (4LS-6LS)

  Dans

  Hebben jullie zin om er een swingend jaar van te maken? Onze “all round” danscursus met o.a. hiphop, clipdance, jazz, hedendaags… is ideaal om danspasjes uit verschillende dansstijlen te leren. We dansen op de nieuwste hits van dit moment en uiteraard ook op old time favorites. Na de opwarming leren we elke week een stukje choreo en zal er bovendien genoeg ruimte zijn voor eigen inbreng en improvisatie. Verder zullen we aan de hand van leuke spelletjes elkaar wat beter leren kennen en de dansbeentjes goed los gooien. (jaaractiviteit) –  110 € – (1LS-6LS)  

  Mad Science

  Ruimtereizen, leven in de ruimte, Ruimtetechnologie, labwerk, chemische reacties, PH reacties.
  Kom tijdens deze 6 boeiende workshops van alles over wetenschap en techniek ontdekken. 
  trim 1 (1LS-3LS) – (19/9-26/9-3/10-10/10-17/10-24/10) – 75€ 

   

 • Woensdag

  Middagbewaking

  Leerlingen en kleuters kunnen hun boterhammen opeten in de refter van de lagere school (vooraf inschrijven niet nodig) Tot 14u00.

 • Donderdag

  Koken

  We koken de ene week gezond, de andere week minder gezond.  Heb je zelf een leuk recept dat je wil delen met de groep, ook dat kan!   Stroop je mouwen maar op het wordt reuze leuk!
  We koken en proeven en nemen heel graag iets mee naar huis.    
  (trim 1 – 10 lessen – 130 €) (4LS-6LS)
  Let op tot 17u30!

  Viva España

  Een eerste leuke kennismaking met de Spaanse taal.  De kinderen zullen spelenderwijs met behulp van leuke activiteiten, zoals liedjes zingen de Spaanse taal leren.  (jaaractiviteit) -110 € – (1LS-3LS)

  Mad Science

  Ruimtereizen, leven in de ruimte, Ruimtetechnologie, labwerk, chemische reacties, PH reacties.
  Kom tijdens deze 6 boeiende workshops van alles over wetenschap en techniek ontdekken. 
  trim 2 (4LS-6LS) – (8/2-22/2-29/2-7/03-14/3-21/3) – 75 €

   

Organisatie

Voor het eerste lesuur worden kinderen afgehaald op de speelplaats door de lesgever zelf. Het tweede lesuur worden de kinderen afgehaald in de avondstudie. (Het eerste uur avondstudie wordt niet aangerekend als men het tweede uur een naschoolse activiteit volgt.)

Let op!

 • Een activiteit kan geschrapt worden bij onvoldoende inschrijvingen.
 • Voor kinderen die niet tijdig worden opgehaald geldt de procedure avondstudie conform het schoolreglement van het OLV Pulhof.

Waar

Alle activiteiten gaan door in de school. Na de activiteit worden de leerlingen naar de avondstudie gebracht.  U kan uw zoon/dochter daar dan ophalen. 

 

Wanneer

De activiteiten starten vanaf 18/09/2023 t.e.m. 1/12/23 en van 07/01/2024 t.e.m. 29/03/2024 en van 15/04/24 t.e.m. 07/06/2024. Woensdagmiddagbewaking van 06/09/23 t.e.m. 26/06/2024. Geen activiteiten tijdens vakanties, pedagogische of facultatieve studiedagen.

Prijs

Op de bijgevoegde inschrijvingsstrook kan u per activiteit de prijs vinden. Deze dient te worden betaald voor de aanvang van de activiteit(en) op rekeningnummer BE03 0015 3158 9984 met vermelding van naam/activiteit/klas. Een inschrijving is pas definitief na betaling.
Er kan bij vroegtijdige stopzetting van een activiteit nooit een bedrag worden teruggevorderd.

Inschrijvingsstrook
1 formulier per leerlingActiviteit

Vrije plaatsen

Max. aantal

Duur

Prijs

Maandag

Koken (1ls-3ls) - 5 lessen (Schrijf je nu in voor de wachtlijst)

010trim 3 - 15u30-17u30 (5 lessen)€ 65.00