Zomervakantie
opvang voor kinderen
kleuter- en lagere school Pulhof

De monitoren

De groepen worden ingedeeld volgens leeftijd en ze krijgen een monitor toegewezen. Elke groep bevat ongeveer een tiental kinderen. Samen brengen ze de rest van de week met elkaar door ! Alle leeftijdsgroepen krijgen als kenmerk een specifiek dier toegewezen :

De kleutertjes :

Schaapjes          IKS

Olifanten           1KS

Leeuwen            2KS

Poezen              3KS

De lagere school :

Beren                   1LS-2LS

Ganzen                3LS-4LS

Honden                5LS-6LS

 


De activiteiten

We voorzien elke dag andere activiteiten om zoveel mogelijk afwisseling te brengen bij de kinderen. De dagen worden ingedeeld met sporten en spelletjes.

Enkele sporten die reeds aan bod zijn gekomen de afgelopen jaren zijn voetbal, dans, hockey, baseball, rope skipping ,zumba … Maar er worden ook bezigheden als yoga, koken, knutselen en goochelen, verteltheater ‘Pulcinella’ ingepland. Elk jaar trachten we ook nieuwe ideeën te verwezenlijken. De afgelopen jaren was er veel plezier op het springkasteel, op de gekke fietsen en onze kinderboerderij die een gigantisch succes was!

De spelletjes worden verzonnen en begeleid door de monitoren, die steeds actief deelnemen aan alle activiteiten. Op warme dagen kunnen de monitoren waterspelletjes voorzien, waar de kinderen uiteraard verzot op zijn. Dolle pret !

Op de laatste dag van het zomerkamp, wordt er een spel georganiseerd waar alle leeftijdsgroepen gemixt worden en waar ook alle monitoren deelnemen. Om de week goed af te sluiten, smullen we allemaal samen frietjes.


De indeling van de dag

08u00 – 09u00                   Voorbewaking

09u00 – 10u00                   Activiteit

10u00 – 10u30                   Tussendoortje

10u30 – 11u30                    Activiteit

11u30 – 12u30                   (KS) Middageten; (LS) Activiteit

12u30 – 13u30                   (KS) Activiteit; (LS) Middageten (schaapjes; slapen)

13u30 – 14u30                   Activiteit

14u30 – 15u30                   Activiteit

15u30 – 16u00                   Tussendoortje

16u00 – 17u00                   Nabewaking

Elke middag krijgen de kinderen iets gevarieerd om te eten. Ook ’s middags wordt elke groep begeleid door zijn of haar monitor. Het tussendoortje, een tienuurtje of een vieruurtje, kan ofwel een stuk fruit zijn, een koekje of een ijsje.

De allerkleinsten (IKS) hebben de mogelijkheid om tussen 12u30 en 13u30 een uurtje te slapen.

 

Veiligheid

Elk kindje moet ’s morgens ingeschreven worden, krijgt dan een stickertje van zijn/haar groepje (afhankelijk van de leeftijd). ’s Avonds moet elk kind ook weer uitgeschreven worden. Indien uw kindje door derden wordt afgehaald of het zelf naar huis mag wandelen, moet dit gemeld worden bij het CKB of het secretariaat van het Pulhof.

Inschrijvingen

Prijs: 150 € voor een volledige week.  (inschrijvingen per dag zijn echter niet meer mogelijk)

Ons zomerkamp gaat door van 1/7 tem 5/7.

te  storten op het rekening nr.BE 03 001-5315899-84 van de vzw CKB Pulhof vóór 29/03/2024

Heeft uw dochter of zoon één of andere vorm van begeleiding nodig, bij allergieën of andere persoonlijke aangelegenheden, gelieve dit dan zeker te melden.

Inschrijvingsstrook
1 formulier per leerlingActiviteit

Vrije plaatsen

Max. aantal

Prijs